ກໍລະນີສຶກສາສະແດງໃຫ້ເຫັນວ່າການດື່ມກາເຟສໍາເລັດຮູບເພີ່ມຄວາມສ່ຽງຈໍປະສາດຕາເສື່ອມ700%

ນັກວິຈັຍໄດ້ພົບວ່າການດື່ມກາແຟສຳເລັດຮູບ (instant coffee) ອາດເພີ່ມຄວາມສ່ຽງໃນການເປັນໂຣກຈໍປະສາດຕາເສື່ອມແບບແຫ້ງ (Dry AMD) ໃນຄົນເຖົ້າໄດ້ສູງຮອດ 700% ໂດຍສຶກສາຈາກຂໍ້ມູນຜູ້ເຂົ້າຮ່ວມຫຼາຍກວ່າ 500,000 ຄົນໃນສະຫະລັດອານາຈັກ
- ຜົນງານຖືກຕີພິມໃນນິຕິສານ Food Science & Nutrition ລະບຸວ່າ ຄົນທີ່ມັກດື່ມກາແຟສຳເລັດຮູບບວກກັບກໍາມະພັນ ແມ່ນສິ່ງທີ່ເປັນປັດໃຈເສີມຄວາມສ່ຽງຂອງໂຣກນີ້
- ໂຣກ AMD ເປັນໂຣກທີ່ພົບໄດ້ບໍ່ນ້ອຍໃນຄົນເຖົ້າ ແລະຍັງບໍ່ມີວິທີຮັກສາທີ່ຊັດເຈນ ການລົດຫຼືຫຍຸດດື່ມກາແຟສຳເລັດຮູບ ຈຶ່ງເປັນວິທີໜຶ່ງໃນການປ້ອງກັນ
- ນັກວິຈັຍກຳລັງສຶກສາເພີ່ມເຕີມເພື່ອເຂົ້າໃຈກັບກົນໄກທາງຊີວະວິທະຍາ ແລະຈະນຳຂໍ້ມູນພັນທຸກຳມາພັດທະນາວິທີປ້ອງກັນທີ່ເໝາະສົມກັບແຕ່ລະຄົນ
ສະຫລຸບແລ້ວ ການດື່ມກາແຟສຳເລັດຮູບອາດເພີ່ມຄວາມສ່ຽງໃນການເປັນໂຣກຈໍປະສາດຕາເສື່ອມແບບແຫ້ງສູງ ໂດຍສະເພາະຜູ້ທີ່ມີກໍາມະພັນທີ່ສ່ຽງ ຈຶ່ງຄວນລະວັງ ຫລື ປຶກສາແພດຖ້າພົບວ່າມີຄວາມສ່ຽງດ້ານສາຍຕາ.
ສາລະໜ້າຮູ້ລາວພັດທະນາ